Van de HISWA te water naar de Southampton Boatshow

posted in: Uncategorized | 0

 

Southhampton loekie sailing

 

De C-Yacht 1250, het parade paardje van C-yacht getekend door Frans Maas ligt deze week te stralen op de Southhamptonboatshow. Dit gloednieuwe jacht was de afgelopen HISWA te water al te bewonderen in de Amsterdam Marina. Hiervandaan bracht Loekie Sailing de boot naar Southampton voor de volgende bootshow.

 

 

Zondagavond startte Bart en Lars in Amsterdam met het varen van de boot naar IJmuiden. Maandagochtend arriveerde de nieuwe eigenaar met familie om samen met Lars de overtocht naar Engeland te maken. Een heleboel lekkere hapjes en drankjes werden aan boord gezet en met de komst van deze gezellige club beloofde het een mooie tocht te gaan worden. De laatste checks gedaan, tij mee, op naar het zuiden.

delivery Southhampton boatshow loekie sailing

Nog geen 24 uur later staken we de Strait of Dover over. Voor ons de Engelse krijtrotsen en achter ons de
Franse kust. Daartussen zes veerdiensten en vier passerende containerschepen. De straat blijft een leuke happening.

De nacht van dinsdag op woensdag voeren we de Solent op. Met 10 knopen stomen we richting Island of White. Omdat het schip nog nooit was afgemeerd in Cowes hebben we besloten om daar een biertje te drinken en even wat te slapen voordat we de laatste mijltjes naar Southampton zouden varen. Goed besluit want bij daglicht en na een goed ontbijt is het toch een stuk plezieriger varen.

 

Voor wie nog niet genoeg heeft gezien op de HISWA, is een bezoek aan de Southampton Boatshow een aanrader. Voor wie even terug in de tijd wil en goede ‘fish and chips’ wil eten is bij restaurant ‘Duke of Wellington’ aan het juiste adres.

 

foto

Loekie Sailing krijt rotsen

Loekie Sailing dover Strait

 

 

Leave a Reply